Määräaikainen kirjastovirkailija Työväenliikkeen kirjastoon

Työväenliikkeen kirjasto on Työväenperinne ry:n ylläpitämä työelämään ja yhteiskuntaan, työväentutkimukseen, -historiaan ja työväenkulttuuriin erikoistunut tieteellinen kirjasto, joka on avoin kaikille. Työväenliikkeen kirjasto kuuluu Helsingin yliopiston Helka-kirjastojen yhteenliittymään ja on mukana kansallisissa kirjastojärjestelmissä ja tietokannoissa.

Haemme määräaikaista kirjastovirkailijaa projektirahoituksella 1.9.2021 – 31.12.2021 väliseksi ajaksi. Tehtävässä sovelletaan kahden kuukauden koeaikaa.

Tehtävänäsi on digitoida, luetteloida ja kuvailla kirjaston vanhoja aineistoja Helda-julkaisuarkistoon ja Helka-tietokantaan sekä Melindaan. Lisäksi osallistut aineistojen käsittelyyn, järjestelyyn, hyllytykseen sekä aineistoista tiedottamiseen ja asiakaspalveluun. Työväenliikkeen kirjastossa pääset tutustumaan monipuoliseen erikoiskirjastotyöhön.

Kirjastovirkailijalta edellytämme kirjasto- tai informaatioalan koulutusta, luettelointi- ja/tai digitointikokemusta ja kirjastojärjestelmien tuntemusta. Tehtävässä on eduksi, jos tunnet RDA-kuvailusäännöt ja ALMA-kirjastojärjestelmän. Myös kielitaidosta ja viestintätaidoista on hyötyä.

Hakemukset pyydetään lähettämään liitteineen 15.8.2021 mennessä sähköpostitse suojatun turvapostin kautta:

https://www.turvaposti.fi/viesti/tuija.siimes@tyovaenperinne.fi

Lisätietoja tehtävästä antaa:
kirjastonjohtaja Tuija Siimes
puh. 0440 750 429
tuija.siimes@tyovaenperinne.fi

Työväenperinne ry / Työväenliikkeen kirjasto
Sörnäisten rantatie 25 A 1
00500 HELSINKI
www.tyovaenperinne.fi
www.facebook.com/tyovaenliikkeenkirjasto
Instagram: @tyovaenliikkeenkirjasto