Asioi kirjastossa

Työväenliikkeen kirjasto sijaitsee osoitteessa Sörnäisten rantatie 25 A, ensimmäisessä kerroksessa. Sisääntulo on Käenkujan puolella. Ulko-oven edustalla on muutama pysäköintipaikka yhden tunnin parkkiajalla. Jos tuot suuria aineistomääriä, voit sopia pääsystä sisäpihalle ja lastauspaikalle. Sisäpihalla on yksi Työväenperinne ry:n pysäköintipaikka, jota käytettäessä sopimuksen mukaan autossa on oltava pysäköintilupa. Parhaiten perille pääsee julkisilla kulkuneuvoilla Sörnäisten rantatielle tai Hämeentielle Kurviin tai Sörnäisten metroasemalle.

Asiakaspalvelu: Kirjaston asiakaspalvelun päivystäjältä läheltä sisääntuloa saat tarvittaessa neuvoja kokoelmista ja lainauksesta.

Omatoimista asiointia varten löydät lainaustiskin päästä lainaus- ja palautusautomaatin.

Kirjastossa on kolme asiakaskonetta, joilta voi tarkistaa kirjan sijainnin (hyllypaikan ja pääsanan) tai joilla voit käyttää kirjaston sähköisiä aineistoja. Asiakaskoneita voi käyttää myös muuhun henkilökohtaiseen tarpeeseen, jos tietokoneita on vapaana. Voit myös tulostaa, ottaa valokopioita tai skannauksia. Ne ovat maksullisia.

Kirjoja voi palauttaa myös palautuspostilaatikkoon rakennuksen ulko-oven luona, jos ei pääse asioimaan aukioloaikoinamme, tai postitse omalla vastuullaan.

Uutuushyllystä voi lainata kirjoja.

Varatut kirjat löytyvät kirjakärrystä ja ne voi lainata automaatilla Helka-kortilla. Ainoastaan lainassa olevia kirjoja voi varata. Helka-järjestelmän erityispalveluasiakkaat voivat varata myös hyllyssä olevaa aineistoa.

Saapuvien lehtien kuluva vuosikerta on lehtihyllyssä asiakaspalvelutilassa. Vanhat vuosikerrat ovat varastokokoelmassa, josta niihin voi tehdä varauksen. Varaus on voimassa kymmenen arkipäivää, jona aikana varaaja voi käydä lukemassa niitä kirjaston tiloissa. Lehdet palautetaan samaan hyllyyn, jossa ne ovat varattuina. Kun et enää tarvitse lehteä tai sen varaus on umpeutunut, voit palauttaa tai varata sen käyttöösi uudestaan asiakaspalvelussa.

Lukupaikkoja on lehtihyllyn edessä, kokoelmatiloissa sekä erillisessä lukusalissa kirjaston perällä. Lukusaliin ja lukittuihin vitriineihin on sijoitettu käsikirja-aineistoja ja harvinaisuuksia.

Kirjaston yleisötilaisuuksiin on vapaa pääsy ja ne ovat kirjaston perällä isossa salissa tai pienemmässä lukusalissa. Noin puoli tuntia ennen tilaisuuksien alkua on normaalisti kahvitarjoilu, joka löytyy lukusalista. Kirjaston kokoustiloihin on oma ovikellonsa, jos kirjaston ovi on jo lukossa, kun saavut. Tilaisuuksissa saatetaan kuvata ja tilaisuuksien järjestäjät saattavat tallentaa ne laitettavaksi esimerkiksi youtubeen.

Kirjaston aineisto on suojattu RFID-tarroilla ja kirjastossa on hälytysportit.

Esteettömyys

Työväenliikkeen kirjasto on esteetön ja se sijaitsee katutasossa. Kirjastossa pääsee kulkemaan esimerkiksi pyörätuolilla tai rollaattorilla. Jos tarvitset ovien avaukseen apua, soita ovikelloa. Inva-WC löytyy kirjastotilojen läheisyydestä, mutta kirjaston henkilökunnan täytyy avata ovi.

Tilaisuuksissa käytetään äänentoistolaitteita. Monia tilaisuuksia voi seurata myös verkossa. Esimerkiksi Työväenkirjaston ystävät ry striimaa ja tallentaa järjestämiään tilaisuuksia youtubeen.

Kirjaston tiloihin ovat avustaja- ja opaskoirat sekä muutkin seurakoirat tarvittaessa tervetulleita käymään.

Vierailut ja esittelyt

Sovi ryhmävierailuista etukäteen: kirjastonjohtaja tuija.siimes(at)tyovaenperinne.fi, puh. 0440 750 429.