Asioi kirjastossa

Sörnäisten rantatie 25 A, Helsinki, 1. kerros, sisääntulo Käenkujan puolelta

Liikenneyhteydet: Parhaiten perille pääsee julkisilla kulkuneuvoilla Sörnäisten rantatielle tai Hämeentielle Sörnäisten metroasemalle.

Pysäköinti: Ulko-oven edustalla on muutama pysäköintipaikka yhden tunnin parkkiajalla. Jos tuot suuria aineistomääriä, voit sopia pääsystä sisäpihalle ja lastauspaikalle.

Asiakaspalvelu: Kirjaston päivystäjältä läheltä sisääntuloa saat tarvittaessa neuvoja kokoelmista ja lainauksesta.

Omatoimista asiointia varten löydät lainaustiskin päästä lainaus- ja palautusautomaatin.

Kirjastossa on kolme asiakaskonetta, joilla voit tarkistaa kirjan sijainnin (hyllypaikan ja pääsanan) tai käyttää kirjaston sähköisiä aineistoja. Asiakaskoneita voi käyttää myös muuhun henkilökohtaiseen tarpeeseen, jos tietokoneita on vapaana.

Voit myös tulostaa, ottaa valokopioita tai skannauksia. Ne ovat maksullisia. Voit maksaa käteisellä tai kortilla.

Kirjoja voi palauttaa myös palautuspostilaatikkoon rakennuksen ulko-oven luona, jos ei pääse asioimaan aukioloaikoinamme, tai postitse omalla vastuullaan.

Uutuushyllystä voi lainata kirjoja.

Varatut kirjat löytyvät kirjakärrystä ja ne voi lainata automaatilla Helka-kortilla.

Kirjaston aineisto on suojattu RFID-tarroilla, ja kirjastossa on hälytysportit.

Saapuvien lehtien kuluva vuosikerta on lehtihyllyssä asiakaspalvelutilassa. Vanhat vuosikerrat ovat varastokokoelmassa, josta voit tehdä varauksen Helkassa.

Lukupaikkoja on lehtihyllyn edessä, kokoelmatiloissa sekä erillisessä lukusalissa kirjaston perällä.

Lukusaliin ja lukittuihin vitriineihin on sijoitettu käsikirja-aineistoja ja harvinaisuuksia.

Kirjastossa järjestettäviin yleisötilaisuuksiin on vapaa pääsy, ja ne ovat kirjaston perällä isossa salissa tai pienemmässä lukusalissa. Noin puoli tuntia ennen tilaisuuksien alkua on yleensä kahvitarjoilu lukusalissa. Tilaisuuksissa saatetaan kuvata, ja tilaisuuksien järjestäjät saattavat laittaa nauhoitteet esimerkiksi youtubeen tai julkaista kuvia ja tallenteita omissa yhteyksissään.

Esteettömyys

Työväenliikkeen kirjasto on esteetön ja sijaitsee katutasossa. Kirjastossa pääsee kulkemaan esimerkiksi pyörätuolilla tai rollaattorilla tai lastenrattaiden kanssa. Jos tarvitset ovien avaukseen apua, soita ovikelloa. Inva-WC löytyy kirjastotilojen läheisyydestä, mutta kirjaston henkilökunnan täytyy avata ovi.

Tilaisuuksissa käytetään äänentoistolaitteita. Monia tilaisuuksia voi seurata myös verkossa. Esimerkiksi Työväenkirjaston ystävät ry striimaa ja tallentaa järjestämiään tilaisuuksia youtubeen.

Kirjaston tiloihin ovat avustaja- ja opaskoirat sekä muutkin seurakoirat tarvittaessa tervetulleita käymään.

Vierailut ja esittelyt

Sovi ryhmävierailuista etukäteen: kirjastonjohtaja tuija.siimes(at)tyovaenperinne.fi, puh. 0440 750 429.