Lainaus

Työväenliikkeen kirjasto on kaikille avoin tieteellinen erikoiskirjasto.

Julkaisuja koti- ja kaukolainataan – lehtiä ja käsikirjaston aineistoa lukuun ottamatta. Näitä voi käyttää vain kirjaston lukusalissa.

Laina-aika on 28 vuorokautta. Lainat voi uusia, ellei niistä ole varauksia. Uusiminen tapahtuu joko käymällä kirjastossa, soittamalla päivystyksen numeroon, sähköpostilla tai kaikkein helpoiten Helka-tietokannassa osoitteessa: https://helka.finna.fi/.

HELKA-KORTTI

Aineistoa lainataan Helka-kortilla. Kirjastokortin saamiseksi tarvitaan henkilötodistus. Helka-korttia voi käyttää kaikissa Helka-kirjastoissa. Niiden luettelo ja yhteystiedot löytyvät allaolevasta linkistä:

https://helka.finna.fi/Content/about

Kirjastokortti on henkilökohtainen ja sen omistaja on vastuussa kortilla lainatusta aineistosta. Helka-kortin katoamisesta on viipymättä ilmoitettava kirjastoon.

KAUKOLAINAUS

  • Yksityishenkilöt eivät voi suoraan tehdä kaukopalvelupyyntöjä Työväenliikkeen kirjastolle, vaan kaukolaina-asioissa on käännyttävä lähimmän kirjaston puoleen. Kirjasto ei kaukolainaa kirjoja pääkaupunkiseudun sisällä (Helsinki, Vantaa, Espoo, Kauniainen).
  • Kaukopalvelu on maksullista. Maksuperusteena ovat lähetysten postituskulut. Kaukopalvelumaksu on 9,00 € (tai korkeammat postikulut)
  • Kaukolainat tehdään sähköpostitse: perinne@tyovaenperinne.fi

PALAUTUS

Kirjat tulee palauttaa Työväenliikkeen kirjastoon. Kirjaston ollessa suljettu lainoja voi palauttaa kirjaston palautuslaatikkoon (sijaitsee kuvassa sisäänkäynnin vasemmalla puolella).

Palautus