Lainaus

Kirjaston julkaisuja saa kotilainaksi ja kaukolainaksi. Lehtiä ja käsikirjastoaineistoa ei lainata. Laina-aika on 28 vuorokautta.

Uusiminen

Lainat voi uusia, ellei niihin ole varauksia. Uusiminen tapahtuu joko käymällä kirjastossa, soittamalla päivystyksen numeroon, sähköpostilla tai helpoiten Helka-tietokannassa.

Helka-kortti

Aineistoa lainataan Helka-kortilla. Kirjastokortin saamiseksi tarvitaan henkilötodistus.

Voit tilata kortin etukäteen oheisella lomakkeella.

Kirjastokortti on henkilökohtainen, ja sen omistaja on vastuussa kortilla lainatusta aineistosta. Helka-kortin katoamisesta on viipymättä ilmoitettava kirjastoon. Ensimmäinen kirjastokortti on maksuton, mutta kadonneen korvaamisesta peritään hinnaston mukainen maksu.

Korttia voi käyttää kaikissa Helka-kirjastoissa ja automaateilla pin-koodin avulla.

Lainaaja sitoutuu kortin saadessaan noudattamaan Helka-kirjastojen sääntöjä.

Varaaminen

Ainoastaan lainassa olevia kirjoja voi varata Helkassa. Korona-rajoitusten aikana on kuitenkin voinut varata hyllyssä olevaa aineistoa. Helka-järjestelmän erityispalveluasiakkaat voivat varata myös hyllyssä olevaa aineistoa. Myös varastokokoelman lehdet voi varata noudettavaksi Helkassa.

Kaukolainaus

  • Yksityishenkilöt eivät voi suoraan tehdä kaukolainatilauksia tai artikkelikopiotilauksia Työväenliikkeen kirjaston kokoelmista, vaan tilaukset on tehtävä paikallisen kirjaston kautta.
  • Kirjastot voivat tilata kaukolainoja Työväenliikkeen kirjastosta sähköpostitse: perinne@tyovaenperinne.fi
  • Hinnasto
  • Kirjasto ei kaukolainaa kirjoja pääkaupunkiseudun sisällä (Helsinki, Vantaa, Espoo, Kauniainen).

Palautus

Lainat tulee palauttaa Työväenliikkeen kirjastoon. Muiden Helka-kirjastojen lainoja ei voi palauttaa Työväenliikkeen kirjastoon.

Kirjaston ollessa suljettu lainoja voi palauttaa kirjaston palautuslaatikkoon (sijaitsee kuvassa sisäänkäynnin vasemmalla puolella, ovikellojen vieressä).

Kirjaston palautusluukun sijainti