Työväenliikkeen kirjaston digitoidut verkkoaineistot Finnaan

Työväenliikkeen kirjasto on jo vuosia digitoinut vanhoja työväenliikkeeseen liittyviä teoksia, mm. varhaisten ajattelijoiden aatteellisia tekstejä ja työväenyhdistysten julkaisuja, Helsingin yliopiston ylläpitämään Helda-julkaisuarkistoon. Monet teoksista ovat hauraita ja harvinaisiakin, mutta sähköisinä, avoimesti saatavina olevinaversioina ne ovat kaikkien vapaasti käytettävissä. Nyt kirjaston sähköinen kokoelma löytyy suurimmalta osin myös Finna.fi-palvelusta. Myös kirjaston painettujen kokoelmien tiedot löytyvät Helka-tietokannan lisäksi Finnasta.

Finna.fi on Kansalliskirjaston ylläpitämä hakupalvelu, joka kokoaa satojen kotimaisten toimijoiden aineistot saman katon alle. Finna.fista löytyy sekä verkossa olevaa aineistoa, että kirjastojen ja arkistojen aineistoja, joita ei ole digitoitu ja joihin pääsy on rajoitettu. Finna.fin kautta kirjastomme digitoimat aineistot saavuttavat entistä paremmin myös uusia lukijoita, jotka eivät ennestään tunne kirjastoamme.

Finna.fi:ssa mukana ovat myös Työväenliikkeen kirjaston sisarorganisaatiot Kansan Arkisto, Työväen Arkisto sekä Työväenmuseo Werstas. Seikkailunhaluisen kannattaakin kokeilla onneaan, kirjoittaa hakukenttään hakusanaksi työväenliike, työväki tai vaikkapa oman kunnan työväenyhdistyksen nimi ja valmistautua viettämään netissä tovin jos toisenkin.

Työväenliikkeen kirjaston julkaisuarkisto Finnassa.

Myös Työväenliikkeen kirjaston Helda-julkaisuarkisto on edelleen käytössä entiseen tapaan, ja digitoidun aineiston määrää kasvatetaan mahdollisuuksien mukaan. Helda-arkistomme löytyy osoitteesta:
https://helda.tyovaki.fi