Artikkeliviitteet ja painamattomat kokoelman osat

Työväenperinne – Arbetartradition ry on julkaissut neljä painettua bibliografiaa; Työväen bibliografia I  joka sisälsi artikkeliviitteitä vuosilta 1978 – 1987, Työväen bibliografia II sisälsi opinnäytteitä vuosilta 1978 – 1990. Nämä viitteet luetteloidaan ja niitä voi nykyisin hakea Kansalliskirjaston 1) ylläpitämästä Arto-artikkeliviitetietokannasta.

Lisäksi on julkaistu Työväen bibliografia III, joka sisältää lähes 800 työväenyhdistysten, ammattiyhdistysliikkeen ja työväen kulttuurijärjestöjen historiikkia vuosilta 1978 – 1990. Työväen bibliografia IV julkistettiin vuonna 1993. Se sisältää 4 500 suomalaista työväenliikettä käsittelevää viitettä viime vuosisadalta vuoteen 1992.

Kirjastossa on mittava kokoelma Suomen Sosialidemokraattinen Puolue rp:n ja Vasemmistoliitto rp:n julkaisemaa aineistoa sekä niistä julkaistuja aineistoja. Tästä aineistosta ei ole tehty painettua luetteloa, ja niiden bibliografiset tietueet luetteloidaan Helsingin yliopiston kirjaston Helka-tietokantaan.

Puolueaineistoa voi hakea myös sekä SDP:n ja Vasemmistoliiton omilta kotisivuilta.

Mainitsemisen arvoinen on myös Työväenliikkeen kirjastossa sijaitseva historiallinen Suomen sisällissotaa koskeva kokoelman osa, josta ei ole tehty erillistä julkaisua. Myös nämä julkaisut on luetteloitu Helka-tietokantaan.


LÄHTEET:

1) Kansalliskirjaston kokoelmapalvelut. Kansalliskirjasto.fi. Viitattu 7.2.2011

—-

Työväen Arkisto julkaisi vuonna 1986 slaavilaisen kokoelman luettelon, Slavican. Julkaisu on pääosin venäjänkielinen. Ohessa julkaisu PDF-muodossa. Koska tiedoston koko ylittää tietokantavaatimukset, se täytyi tallentaa viidessä osassa:

PDF-dokumenteista voi hakea painamalla CTRL + F, jolloin oikeaan yläkulmaan aukeaa valikko, johon voi lisätä hakusanan.

Työväen Arkisto Slavica osa 1, ss. 1 – 60

Työväen Arkiston Slavica osa 2, ss. 61 – 120

Työväen Arkiston Slavica osa 3, ss. 121 – 174

Työväen Arkiston Slavica osa 4, ss. 175 – 240. Aakkosellinen luettelo.

Työväen Arkiston Slavica osa 5, ss. 241 – 302. Aakkosellinen luettelo.