Tietokannat

Kirjastotietokannat

Työväenliikkeen kirjasto on liitännäiskirjastona Helsingin yliopiston kirjaston kirjastojärjestelmässä. Kirjaston aineistot luetteloidaan ja kuvaillaan Helka-tietokantaan, Helda-julkaisuarkistoon, kansalliseen Melinda-yhteistietovarantoon ja Finnaan.

Helka (helsinki.fi/helka)

Hae kirjoja, lehtiä, elektronisia ja muita aineistoja. Voit tehdä haun kaikista Helka-kirjastoista. Hakutuloksen voi rajata myös vain Työväenliikkeen kirjastoon.

Helda (helda.tyovaki.fi)

Kokoelman vanhoja pienpainatteita on digitoitu avoimeen Helda-julkaisuarkistoon Työväenliikkeen kirjaston Työväki-kokoelmaan, http://helda.tyovaki.fi. Heldaan on rinnakkaistallennettu myös uudempaa työväen- ja työelämäntutkimusta. Lisäksi Heldasta löytyy Työväenliikkeen kirjaston laatimia kirjallisuusluetteloita ja bibliografioita.

Melinda (melinda.kansalliskirjasto.fi/)

Melinda on Kansalliskirjaston ylläpitämä Suomen kirjastojen yhteistietovaranto. Melinda sisältää nykyään myös kotimaiset artikkeliviitteet ja bibliografiat, jotka tallennettiin aiemmin Arto-tietokantaan. Melindasta aineistot siirtyvät haettavaksi myös Finnaan.

Finna (finna.fi)

Finna.fi on hakupalvelu, josta löydät aineistoja suomalaisista arkistoista, kirjastoista ja museoista. Valtakunnallisen hakupalvelun lisäksi aineistojen tarjoajilla on omia Finna-sivustoja.

Kansalliskirjaston Finna (kansalliskirjasto.finna.fi)

Kansalliskirjaston aineisto ei ole enää mukana Helka-tietokannassa, vaan se löytyy Kansalliskirjaston Finnasta.