Tietokannat

Kirjastotietokannat

Työväenliikkeen kirjasto on liitännäiskirjastona Helsingin yliopiston kirjaston kirjastojärjestelmässä. Kirjaston aineistot luetteloidaan ja kuvaillaan Helka-tietokantaan, Helda-julkaisuarkistoon, kansalliseen Melinda-yhteistietovarantoon ja Finnaan.

Helka (helsinki.fi/helka)

Hae kirjoja, lehtiä, elektronisia ja muita aineistoja. Voit tehdä haun kaikista Helka-kirjastoista. Hakutuloksen voi rajata myös vain Työväenliikkeen kirjastoon.

Helda (helda.tyovaki.fi)

Kokoelman vanhoja pienpainatteita on digitoitu avoimeen Helda-julkaisuarkistoon Työväenliikkeen kirjaston Työväki-kokoelmaan, http://helda.tyovaki.fi. Heldaan on rinnakkaistallennettu myös uudempaa työväen- ja työelämäntutkimusta. Lisäksi Heldasta löytyy Työväenliikkeen kirjaston laatimia kirjallisuusluetteloita ja bibliografioita.

Melinda (melinda.kansalliskirjasto.fi/)

Melinda on Kansalliskirjaston ylläpitämä Suomen kirjastojen yhteistietovaranto. Melinda sisältää nykyään myös kotimaiset artikkeliviitteet ja bibliografiat, jotka tallennettiin aiemmin Arto-tietokantaan. Melindasta aineistot siirtyvät haettavaksi myös Finnaan.

Finna (finna.fi)

Finna.fi on hakupalvelu, josta löydät aineistoja suomalaisista arkistoista, kirjastoista ja museoista. Työväenliikkeen kirjasto on mukana Finnassa. Finnasta löydät kirjojen ja lehtien lisäksi myös kirjaston tallentamia kotimaisia artikkeleita työväentutkimuksen alalta sekä elektronisia aineistoja. Valtakunnallisen hakupalvelun lisäksi aineistojen tarjoajilla on omia Finna-sivustoja.

Kansalliskirjaston Finna (kansalliskirjasto.finna.fi)

Kansalliskirjaston aineisto ei ole enää mukana Helka-tietokannassa, vaan se löytyy Kansalliskirjaston Finnasta.