Työväenperinnepäivä 2018

Työväenliikkeen kirjastossa kansainvälisenä naistenpäivänä torstaina 8.3.2018 klo 14-16

Työväenperinne – Arbetartradition ry:n järjestämää vuosittaista Työväenperinnepäivää vietetään tänä vuonna kansainvälisenä naistenpäivänä, jolloin palkitaan 23. kerran Vuoden Työväentutkimus -palkinnon saaja. Tänä vuonna raadin arvioitavana ovat olleet ammattitutkijoiden teokset, jotka ovat ilmestyneet vuosina 2016 – 2017.

Palkintoraatiin kuuluvat puheenjohtajanaan FT Jarmo Peltola ja jäseninä: VTT Sari Näre, FM Pete Pesonen, VTT Jukka Pietiläinen, VTT Tauno Saarela, MA Samuli Sinisalo ja FM Alpo Väkevä, raadin sihteerinä toimi YTM Raija Kangas.

Vuoden Työväentutkimus -palkinto kohdistetaan laadukkaaseen tutkimukseen, joka edustaa työväen historian, perinteen ja kulttuurin tutkimusta. Palkinnolla halutaan korostaa perinteen ja historian merkitystä ihmisille ja yhteiskunnalle, virittää julkista keskustelua yhteiskunnallisesti merkittävästä tutkimuksesta sekä tukea ja kannustaa alan tutkijoita ja harrastajia. Palkinnon tarkoituksena on myös kannustaa työväestöön liittyvää historia-, perinne ja kulttuuritutkimusta.

Ennen palkinnon jakoa Työväenliikkeen kirjastossa julkistetaan klo 14:00 Marjaliisa Hentilän, Matti Kalliokosken ja Armi Viidan kirjoittama teos kansanedustaja Hilja Pärssisestä – Uuden ajan nainen: Hilja Pärssisen elämä.

Uuden ajan nainen on laajaan arkistoaineistoon perustuva elämäkerta keskeisestä naisvaikuttajasta ja taiteilijasta, joka raivasi tietä miesten hallitsemassa yhteiskunnassa.

Vapaa pääsy, kahvitarjoilu. Tervetuloa! 

KLO 14.00 – 15.00
JULKISTAMISTILAISUUS: UUDEN AJAN NAINEN: HILJA PÄRSSISEN ELÄMÄ

  • Työväen Arkiston johtaja Petri Tanskanen avaa teoksen julkistamistilaisuuden
  • Hilja Pärssisen runo Kotiseudulle (säv. Esko Pollari), esittäjänä muusikko Sanne Tschirpke
  • Marjaliisa Hentilä, Matti Kalliokoski ja Armi Viita: Uuden ajan nainen: Hilja Pärssisen elämä -teoksen julkistaminen. (Teosta myynnissä tilaisuudessa 20€ hintaan.)

KLO 15.00 – 16.00
VUODEN TYÖVÄENTUTKIMUS -PALKINNON JAKO

  • Työväenperinne ry:n puheenjohtaja Vesa Mauriala avaa Työväenperinnepäivän
  • Työväentutkimusraadin puheenjohtaja, FT Jarmo Peltola julkistaa palkinnon voittajan
  • Palkinnon saajan puheenvuoro
  • Hilja Pärssisen runo muusikko Sanne Tschirpken esittämänä