Avoinna TI 10-18, KE 10-18, TO-PE 10-16

Hämeentien uudistus

Huom!

Liikenneyhteydet kirjastoon heikkenevät Hämeentien uudistusremontin aikana. Remontin ajan Käenkujan tai Sörnäisten pysäkeille ei pääse raitiovaunuilla. Kätevimmät yhteydet toistaiseksi ovat ainakin bussit 16, 55, ja sekä metro Sörnäisiin. Voit myös tarkistaa oman bussisi kulkureitit HSL:n Reittioppaasta.

https://www.hsl.fi/liikennetiedotteet/2019/hameentien-uudistaminen-alkaa-432019-raitioliikenne-poistuu-tyomaan-tielta

Raitioliikenne poistuu Sörnäisistä 4.3.2019, kun Hämeentien uudistamiseen tähtäävä työmaa käynnistyy. Työmaan myötä raitioliikenne ohjataan Sörnäisten ohi Kallion ja Sturenkadun kautta. Muutos koskee linjoja 1, 6, 6T, 7 ja 8.

Bussit kulkevat Hämeentiellä koko työmaan ajan, mutta yksittäisten pysäkkien sijainteihin tulee työmaan edetessä muutoksia. Lisäksi Sörnäisten metroaseman lippuhallin kattoa uusitaan, ja osa aseman sisäänkäynneistä suljetaan. Asema kuitenkin pysyy työmaan ajan avoinna, ja metro kulkee normaalisti. Yksittäisten pysäkkien ja aseman sisäänkäyntien muutoksista kerrotaan tarkemmin erikseen, kun yksityiskohdat tarkentuvat.

Joukkoliikenteen poikkeukset toteutetaan kahdessa vaiheessa, joista ensimmäinen alkaa 4.3.2019 ja kestää arviolta alkuvuoteen 2020. Toinen vaihe toteutetaan vuonna 2020, jolloin raitioliikenne palaa Sörnäisiin. Raitiolinjat 1 ja 8 kulkevat taas normaaleja reittejään, mutta linjat 6, 6T ja 7 ajavat vielä Hakaniemen ja Sörnäisten välin Kallion kautta.

Voit ottaa selvää työmaan vaikutuksista joukkoliikennematkaasi Reittioppaan avulla osoitteessa
reittiopas.fi, kun asetat reittihaun päivämääräksi 4.3.2019 tai myöhemmin.

Lisätietoa itse työmaasta saa Helsingin kaupungin verkkosivuilta osoitteesta
hel.fi/uusihämeentie.”